Goede doelen

 

Voor het vierde jaar op rij organiseert Heylen Vastgoed 'Vastgoed for life' in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel. Nieuw dit jaar is dat elk kantoor dit jaar werkt rond een zelf gekozen goed doel.

 

Bovenop de overkoepelende actie zullen onze medewerkers zich inzetten voor hun goede doelen in Antwerpen, Ekeren, Geel, Herentals, Heist-op-den-Berg, Lier, Malle, Mechelen en Turnhout.

Onze kantoren kozen voor de volgende goede doelen

 

 

 

Kantoor Turnhout / VZW Alegria

De Alegria 'Open Huizen' stellen zich tot doel, mensen met kanker en hun naasten, te helpen omgaan met de ziekte en hen daarin tot steun te zijn. Het aanbod omvat individuele gesprekken, contact met lotgenoten, rond(d)etafelgesprekken, informatieverstrekking, creatieve activiteiten, verwenmomenten (zoals hand-en voetmassage), en workshops… Goed opgeleide vrijwilligers bieden een luisterend oor in Open Huizen in Turnhout, Herentals en Mol.

Kantoor Antwerpen / CODA vzw

CODA vzw staat in voor het aanbod van palliatieve zorg in alle settings (van thuiszorg en dagcentrum over opname in de palliatieve eenheid Coda Hospice tot rouwbegeleiding na een overlijden) in de regio Noorderkempen - Noord Antwerpen. Tevens staat het Netwerk Palliatieve Zorg Noorderkempen in voor de sensibilisatie van professionelen en het brede publiek, voor de harmonisering van de initiatieven palliatieve zorg in de regio en voor de aangepaste vorming van professionals.

 

 

 

Kantoor Antwerpen / CODA vzw

CODA vzw staat in voor het aanbod van palliatieve zorg in alle settings (van thuiszorg en dagcentrum over opname in de palliatieve eenheid Coda Hospice tot rouwbegeleiding na een overlijden) in de regio Noorderkempen - Noord Antwerpen. Tevens staat het Netwerk Palliatieve Zorg Noorderkempen in voor de sensibilisatie van professionelen en het brede publiek, voor de harmonisering van de initiatieven palliatieve zorg in de regio en voor de aangepaste vorming van professionals

 

 

 

Kantoor Geel / TPASST

(jong)volwassenen met autisme kunnen bij 't pASSt terecht om elkaar te ontmoeten, hun identiteit te ontwikkelen, hun talenten te (her)ontdekken en zich creatief te ontplooien in de ateliers. We bieden hen een veilige aangename huiselijke omgeving met oog voor ieders verhaal. We bieden psychosociale, globale begeleiding en zinvolle dagbesteding. Onze begeleiding is professioneel en ervaringsdeskundige. Erbij horen en mogen. We maken de brug met de samenleving door samen te werken met lokale initiatieven.

 

 

 

Kantoor Herentals / Olivia Fund

Het Olivia Fund wil een brug slaan tussen vernieuwend kankeronderzoek en zieke kinderen!

 

 

 

Kantoor Ekeren / Downsyndroom Vlaanderen

Downsyndroom Vlaanderen is een vrijwilligersvereniging van ouders met kinderen die downsyndroom hebben. We zetten ons in voor zowel kinderen als volwassenen met downsyndroom, alsook voor alle betrokken partijen. We zijn via 5 kernen verspreid over gans Vlaanderen. Voor uitgebreide informatie van onze vereniging, kan u steeds onze website www.downsyndroom.eu raadplegen.

 

 

 

Kantoor Lier / Een hart voor ALS

Een hart voor ALS vzw is een onafhankelijke, niet gesubsidieerde, vzw met een duidelijke focus: fondsenwerving voor het wetenschappelijk onderzoek naar ALS. Een hart voor ALS vzw is stichter van het Hart voor ALS fonds aan de KU Leuven en maakt deel uit van het Leuvens Universiteitsfonds.

 

 

 

Kantoor Malle / Feestvarken VZW

Feestvarken vzw is een organisatie die kinderen waarvan de ouders het financieel moeilijk hebben een fijne verjaardag wil bezorgen. Dit doen we door hen een verjaardagsbox te geven met een nieuw cadeau ter waarde van 25euro a 30euro, een traktatie om uit te delen in de klas en allerlei attributen om thuis een feestje te organiseren. We bereiken de kinderen door samen te werken met OCMW's, die fungeren als doorgeefluik tussen Feestvarken vzw en de ouders die het moeilijk hebben. Zo lijkt het voor de kinderen dat het cadeau van hun ouders komt. Anderzijds geven wij ook lessen rond armoede in zowel lagere als middelbare scholen. Meer informatie vindt u op onze website feestvarkenvzw.be.

 

 

 

Kantoor Mechelen / Dolm VZW

vzw Dolm is een onafhankelijk orthopedagogisch centrum voor onderzoek en begeleiding van leerproblemen (lezen/spellen/rekenen). Wij richten ons tot alle kinderen en jongeren met leermoeilijkheden ongeacht hun sociaal-economische status. Omdat het tarief van de begeleiding wordt bepaald door het nettogezinsinkomen, bereiken wij heel wat kansarme gezinnen. Na een uitgebreid individueel onderzoek, stellen we een begeleidingsplan op, op maat van het kind. Daarop volgt een wekelijkse individuele begeleiding van 1 uur. Er wordt veel aandacht besteed aan samenwerking met alle betrokken partijen (ouders, school, CLB, ...). Om die prijs voor begeleiding en onderzoek zo laag mogelijk te houden, zijn we steeds op zoek naar sponsoring.

 

 

 

Kantoor Heist-op-den-Berg / Boven de wolken

Ook als sterrenouder ben je heel fier en wil je alles voor eeuwig en altijd vastleggen. Foto’s van jullie baby, van jullie nieuwe gezin. Foto’s die helpen bij het leren leven met het verlies van je kind. Foto’s die je met veel trots aan iedereen kan laten zien. De professionele fotografen van Boven De Wolken helpen jullie graag aan een blijvende herinnering die nooit zal vervagen. We doen dit gratis, met hart en ziel, met liefde voor kostbare herinneringen en met respect voor jullie en jullie baby.

 

 

Antwerpen | Ekeren | Geel | Heist-op-den-Berg | Herentals | Lier | Malle | Mechelen | Turnhout